Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Beágyazott abszolútérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Szép estét.
||x|-x+1|=4 <=> |t|=4 <=> t=4 ha t>=0; t=-4 ha t<0;
t:= |x|-x+1
|x|-x+1 = 4 vagy |x|-x+1= -4
|x|-x = 3 vagy |x|-x = -5
|x|-x = 3 :
|x|=x <=> x>=0 <=> x-x = 3 <=> 0 != 3;
|x| = -x <=> x<0 <=> -x-x = 3 <=> -2x = 3 <=> x=-3/2;
|x|-x = -5 :
|x|=x <=> x>=0 <=> x-x = -5 <=> 0 != -5;
|x| = -x <=> x<0 <=> -x-x = -5 <=> -2x = -5 <=> x=5/2; Ez viszont nem megoldása az egyenletnek...
Tudna valaki segíteni, hol a hiba a feladatmegoldásban? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem!
0

Csatoltam képet. Teljesen jó a megoldásod. Csak egy gyököd lett a -3/2, ami ellenőrizhetően helyes megoldás. Gratulálok! :)
Talán annyit, hogy a 2,5 nem felel meg az x<0 feltételednek, ezért nem megoldás. :)
Módosítva: 5 éve
1