Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
620
Sziasztok! Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni:
Írd fel a szám osztóit törzsszámok hatványainak szorzataként!
A szám : 1024
Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1024/2 =512/2=256/2=128/2=64/2=32
1*2=2 2*2=4 4*2=8 8*2=16 16*2=32
1024 = 32*32 = 1024 = 4*8 * 4*8 = 1024 = 2^2*2^3 * 2^2*2^3 = 2^(2+3) * 2^(2+3) =2^5 * 2^5 = 2^4 * 2^6 = 2^(x+y=10)
Módosítva: 5 éve
-1

Köszönöm, de ennél a feladatnál nem egyenletekkel kell számolni, hanem csak egy egyszerű hatványalak kell :)
0

Csatoltam képet.
0