Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki leellenőrizné nekem a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Kémia
299
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Mi a feladat szövege?
0

Elvileg lehetséges jó megoldás a H₂CO, ami a formaldehid.

M(H₂CO)=30 g/mol

Ennek a tömeg%-os összetétele (ellenőrzés):

C(%)=12*100/30 = 40%

H(%)=2*100/30 = 6,67%

O(%)=16*100/30 = 53,3%
0