Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
404
Adott egy síkon n darab egyenes. Adjunk rekurzív képletet a keletkező síkrészek maximális számára! Magyarázattal együtt lenne rá szükségem, köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
n egyenes:An = n · (n + 1) : 2 + 1

1 egyenes: a₁ = 1 · (1 + 1) : 2 + 1 = 2
2 egyenes: a₂ = 2 · (2 + 1) : 2 + 1 = 4
3 egyenes: a₃ = 3 · (3 + 1) : 2 + 1 = 7
4 egyenes: a₄ = 4 · (4 + 1) : 2 + 1 = 11
5 egyenes: a₅ = 5 · (5 + 1) : 2 + 1 = 16
0

Csatoltam képet.
0