Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
804
Feladat: 52-2(3a+1)=4(8-2a)
Ez a feladat .. Segítségeteket kérném megoldani..
Pontról pontra.. nem csak a megoldást.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
52-2(3a+1)=4(8-2a)
felbontjuk a zárójeleket
52-6a-2=32-8a
minkét oldalhoz hozzáadunk 8a-t és kivonunk 50-et
2a=-18
leosztjuk 2-vel
a=-9
0

Elöször felbontjük a zárójelet,úgy hogy beszorzunk -2vel és 4el
Az így kapott eredmény:
52-6a-2=32-8a
Ekkor kivonjuk az 52ből a 2őt így az eredmény:
50-6a=32-8a
Az 50et átvisszük a másik oldalra,megváltoztatott előjellel
-6a+8a=32-50
Elvégezzük
2a=-18
Mindkét oldalt osztjuk 2vel így ez lesz a végeredmény:
a=-9

0