Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1657
Írd fel a következő törtek számlálóját és nevezőjét törzsszámok hatványainak szorzataként,majd egyszerűsítsd a törteket

a) 8192/1024
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
ugyan ez a feladat: B)5000/6250 C)2016/5292 D)4356/7623 E)9360/5408
0

8192/1024=2¹³/2¹⁰=2³=8
5000/6250=2³·5⁴/2¹·5⁵=2²/5¹=4/5
2016/5292=2⁵·3²·7¹/2²·3³·7²=2³/3¹·7¹=8/21
Módosítva: 5 éve
1