Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Plss

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
Petinek három dobozban vannak autói. A másodikban 2-szer több mint az elsőben. A
harmadikban 11-gyel több van, mint az elsőben. Hány autója van a három dobozban külön-
külön, ha összesen 347 van neki? Írd fel az adatok közti összefüggéseket, és oldd meg egyenlettel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1. x
2. 2·x
3. x+11

x+2x+(x+11)=4x+11=347 /-11
4x=336 /:4
x=84
2x=2·84=168
x+11=84+11=95
1