Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika, előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
1977
Van-e olyan halmaz, és ha igen, hány elemű az a halmaz, amelynek

a. 1;
b. 2;
c. 3;
d.4;
részhalmaza van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem! Ajánlok két videómat. Az egyiket középszintű érettségihez. a másikat emelt szinten érettségizőknek készítettem. :)
https://www.youtube.com/watch?v=9fQLf6oi-O4&t=20s
https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g&t=867s
Módosítva: 5 éve
0

Készítem!
a. 1; IGEN! Az üres halmaznak csak 1 részhalmaza van, önmaga
b. 2;I GEN! Az 1 elemű halmaznak 2 részhalmaza van, önmaga és az üres halmaz.
c. 3; HAMIS Az összes részhalmazok száma 2 az n.-en. (n elemű halmaznál. :) A részhalmazok száma csak kettő hatványa lehet! :D
d.4; IGEN A 2 elemű halmaznak ennyi részhalmaza van.
Módosítva: 5 éve
0