Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ebbe valaki pls tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Egy osztaly 40 tanulója közül 12 kék szemű és 16 szőke szemű.Tudjuk,hogy a kékszemű tanulók háromnegyede szőke.Hány tanuló van az osztályban?
a)szőke és kékszemű
b)se nem szőke se nem kékszemű?(halmazábra)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

a) szőke és kékszemű: 12· 3/4 = 9 tanuló
kékszemű, de nem szőke: 12 - 9 =3; szőke de nem kékszemű: 16 - 9 =7
b) se nem szőke se nem kék szemű: 40 - 9 - 3 - 7 = 21 tanuló vagy így számold ki, vagy 40 - 16 - 12 + 9 = 21, márcsak a halmazábrába be kell írni a 9;3;7;21 számokat. Remélem az menni fog.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
1