Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
674
7,8,10,11,13,14,16,22 feladatok kellenek. Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!

7.:
5V: 1,5V
25V: 7,5V

8.: Képként csatolom.

10.:
a., egyenes (P=U×Q)
b., 80 V

11.,
a., majd a képen.
b., semmilyen (I1+I2=Iösszes)

13.,
Az R1-nek, mert azonos feszültség esetén kisebb a rajta átmenő áram.

14.,
a., Egyenes arányosság (R=U/I)
b., 80 ohm

16.,
Re=10+14=24 ohm
I=U/Re=24/24=1 A (az áramkörben folyó áram erőssége)
U1=I×R1=1×10=10 V
U2=I×R2=1×14=14 V

22.,
Az a berendezés egy csengő. Áram hatására az elektromágnes mágnesen lesz és magához rántja a vasnyelvet, amelynek a végén lévő golyó megüti a harangot, de eközben az érintkezők elválnak és megszakad az áram, így az elektromágnes elveszti mágnesennégét, a nyelv visszaáll eredeti állapotába. Ekkor viszont összeérnek már a csatlakozók és mehet minden előröl.
1

Csoda!!!
1