Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1039
Egy szigeten csak igazmondók és hazudósok élnek, az előbbiek mindig igazat mondanak, az utóbbiak mindig hazudnak. Megkérdeztünk kilenc olyan sziget- lakót, akik ismerték egymást: „Hány igazmondó van köztetek?” Válaszként a 4, 2, 4, 7, 1, 3, 4, 3, 3 számokat kaptuk. Hány igazmondó lehet a kilenc meg- kérdezett között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
X=3 igazmondó, mível abból x=3 db van a felsorolásban vagy x=1, mível abból x=1 db van a felsorolásban
Módosítva: 5 éve
1