Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat .

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tavaly tanultuk, nem vagyok benne biztos:
Ha  3  racionális szám felirható p/q tört alakban.
LKO(p,q)=1
3=p2/q2
p2=3q2⇒p=3A, tehát osztható 3-mal
9A2=3q2, tehát q is osztható hárommal.
Ezek ellentmondásban állnak, tehát a  3  irracionális.
0