Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika HF. SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
735
Egy gépkocsi a Budapest-Pécs közötti 210 km-es utat 3 óra alatt teszi meg. Az út első felében 60 km/h sebességgel haladt.
a, Mekkora az egész útra számított átlagsebesség?
b, Mekkora az autó átlagsebessége az út második felében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A) 210 km/h : 3h = 70 km/h az átlagsebessége
B) az út első felét, 210:2=105 km-t 105 km : 60 km/h = 1,75 óra alatt teszi meg, így az út másik felét 3 - 1,75 = 1,25 h alatt teljesítette, így 105 : 1,25 = 84 km/h az autó átlagsebessége az út második felében.
1