Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
788
1. Zsuzsi konyhaszekrényében 30 db konyharuha van, közülük 6 piros, a többi sárga. Mekkora valószínűséggel választ ki véletlenazerűen egy sárga konyharuhát?

2. Mekkora valószínűséggel választ Hófehérke az alábbi törpék közül bekötött szemmel egy
a) narancssárga b) kék
sapkát viselőt? Kerekítsük az eredményeket két tizedesjegyre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek,sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
p=24/30=4/5

2.
a) p=3/7=0,43
b) p=2/7=0,29
0