Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Egy 23 tagú társaság 10, 11, 12 és 13 évesekből áll (mind a négy életkor elő-fordul), életkoraik összege 253 év. Összesen hány 10 éves lehet ebben a társa-ságban, ha a 12 évesek száma másfélszerese a 13 évesek számának?

(A) 5-nél kevesebb

(B)5

(C) 7

(D)11

(E)11-nél több



Rákócziék négyen élnek együtt: Ági, édesanyja, édesapja és nagyapja. Ha Ági ösztöndíját megdupláznák, a család jövedelme 5%-kal növekedne; ha az édes-anya fizetését dupláznák meg, akkor a család jövedelme 15%-kal emelkedne; ha pedig az édesapa fizetését dupláznák meg, akkor a család jövedelme 25%-kal emelkedne. Hány százalékkal növekedne a család jövedelme, ha a nagyapa nyugdíját dupláznák meg? (Egy-egy családtag minden hónapban ugyanakkora összeget kap.)

(A) 30-nál kevesebb

(B) 35

(C)45

(D)55

(E) ezekből az adatokból nem lehet megállapítani


Egy öttagú társaságban néhányan ismerik egymást, néhányan nem. Az isme-retség kölcsönös. A felsoroltak közül melyik lehet egy ilyen társaságban az egyes emberek ismerőseinek száma?

(A) 4, 4, 4, 4, 3

(B)2, 3, 2, 1, 0

(C)3, 3, 3, 3, 3

(D) 2, 3, 2, 3, 1

(E)4, 1, 2, 2, 2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. C (7*10+11*11+3*12+2*13=253; 2*1,5=3)
2. D (100-5-15-25=55)
3. B (az összegnek párosnak kell lennie, a kölcsönösség miatt 2+3+2+1+0=8)
Módosítva: 5 éve
0