Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sosss

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
Egy szamtani sorozatrol tudjuk hogy a hatodik tagja 80 a differenciaja: a) 2,6; b) 0; c)-5.
Szamitss ki a sorozat elso tagjat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

a₆=80
A) d=2,6 a₁=a₆-(6-1)·d=80-5·2,6=80-13=67
B) d=0 a₁=a₆-(6-1)·d=80-5·0=80-0=80
C) d=-5 a₁=a₆-(6-1)·(-5)=80-5·(-5)=80+25=105
Módosítva: 5 éve
0