Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
471
Izoterm folyamatban egy gáz 6kJ hőt vett fel A kornyezetetol, hogyan valtozott a gaz nyomasa es terfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`pV=nRT`
`T` állandó, ezért `pV` állandó. Vagyis `p=(nRT)/V`
A teljes felvett hő térfogati munkára fordítódik: nő a gáz térfogata (és csökken a nyomása). Eközben ennyi hőt kell átadni:
`Q=int_(V_1)^(V_2)\ p\ dV=int_(V_1)^(V_2)\ (nRT)/V\ dV=nRT·"ln"V_2/V_1`

További adatok (`T` valamint `V_1`) híján pontos számokat nem tudunk mondani.
0