Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4083. Egy számtani sorozat első tagja 1, differenciája 2/3. Hányadik tagja a sorozatnak az a, 1849; b, 2011 c, 3000?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1074
4083. Egy számtani sorozat első tagja 1, differenciája 2/3. Hányadik tagja a sorozatnak az a, 1849; b, 2011 c, 3000?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

an= a₁+(n-1)·d /-a₁
an-a₁=(n-1)·d /:d
n-1=(an-a₁) :d +1
n=(an-a₁):d+1
Módosítva: 5 éve
2