Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek sokszögek!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Pontosan hány hegyesszöge lehet egy hatszögnek és miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, hatszög, Hegyeszögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hatszög belső szögeinek összege: (n-2)·180=(6-2)·180=720⁰. Ha a homorú szög nem megengedett, akkor maximum 3 hegyesszöge lehet, mert 4 esetén 4 hegyesszöge összege 4·90=360-nál kisebb lenne, így a maradék 2 szög összege 720-360=360-nál nagyobb lenne, így a 2-ből az egyik mindenképpen homorú szög lenne. Ha lehet konkáv is, akkor maximum 5 hegyesszöge lehet, ekkor a 6. szög 720-5·90=720-450=270⁰-nál nagyobb, 6 hegyesszöge azért nem lehet, mert akkor a belső szögeinek összege 720⁰ helyett kisebb lenne 6·90=540⁰-nál.
1