Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Az 5-os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`P(v_0; y_0)` ponton átmenő `vec v (v_1; v_2)` irányvektorú egyenes egyenlete `v_2*x_0-v_1*y_0=v_2*x-v_1*y`.
Itt az `O` az origóra utal, így `x_0=0, y_0=0`. A helyvektorok `vec a=(0; 3)` illetve `vec b=(3; 0)` és `vec v=vec b - vec a=(-3; 3)`. Így `v_1=-3` és `v_2=3`. Így `3*0-(-3)*0=3x-(-3)*y`, azaz `x+y=0`.
Módosítva: 5 éve
0