Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2676
Egy futó versenyre 6 gyerek indul.
a) Hányféle végeredmény lehetséges, ha nem alakuk ki holtverseny?

b)Hányféle kiosztása lehet az arany, ezüst és bronz éremnek (a többiek helyezését nem figyeljük, nincs holtverseny)

c(Hányféle sorrend lehetséges, ha tudjunk ,hogy Jocó lett az ötödik és Ferkó a hatodik? Ábrázold a lehetséges gráffal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egy futó versenyre 6 gyerek indul.
a) Hányféle végeredmény lehetséges, ha nem alakul ki holtverseny? 6! =720


b)Hányféle kiosztása lehet az arany, ezüst és bronz éremnek (a többiek helyezését nem figyeljük, nincs holtverseny)
6-szor 5-ször 4 = 120 féle

c(Hányféle sorrend lehetséges, ha tudjunk ,hogy Jocó lett az ötödik és Ferkó a hatodik? Ábrázold a lehetséges gráffal!
4! = 24
Érdemes a youtube keresőbe beírni a nevemet és azt, hogy kombinatorika. Ott magyarázom is. :)
1

a.) 6·5·4·3·2·1=720
b.) 6·5·4=120
c.) 1. 1. 1. 1.
2. 2. 2.
3. 3.
4.
5. Jocó
6. Ferkó
0