Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lépkedjünk

Főoldal » Középiskola » Matematika
730
Egy lassan mozgó vasúti kocsit vele egy irányba haladva 17 lépésnek, ellentétes irányban pedig 12 lépés hosszúnak találjuk. Hány lépés hosszú a kocsi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
hossz + 17v=17l
hossz - 12v = 12l

12 hossz +17 hossz =17*12+12*17=408 /:29
Hossz = 14, 06897 lépés
Módosítva: 5 éve
1

Ha a vonat lassabb, mint az ember, akkor 14,06897 lépés a vonat hossza.
1

Ha a vonat gyorsabb, mint az ember, akkor a vonat hossza 81,6 lépés.
1