Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
2655
Az angolszász országokban még ma is használatos hosszúsági egység a mérföld és az inch. Ha tudjuk, hogy 1 mérföld=1,609344 km és 1 inch=2,54 cm, akkor hány inch egy mérföld?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1 mérfőld=1,609344 km=1,609344*105 cm
1,609344*105 cm/2,54 cm=63360 lesz a váltószám
0

Át kell írnunk a mérföldet centiméterbe: 160934,4 cm, már csak az a kérdés, hogy ez hány inch : 160934,4/2,54=63360.
0