Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeknek a feladatoknak szeretném a megoldását sűrgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
626
1.Egy erdő fáinak 20%-a fenyő,a többi tölgy hány százaléka a fenyőfák száma a tölgyfák számának?
a:
e:
p:
2.Hányszorosára változik annak a 100kg-os súlyú bálnabébinek atömege amelyik 400%-kal lesz nagyobb?
a:
e:
p:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalékszámítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Mivel 20%-a fenyő, ezért 80% a tölgy, Tehát 20/80=1/4=0,25=25%
2. 100+400=500 kg-os lesz a bálnabébi, tehát 5-szörösére változik. :D
Bocs, de mi az az a; e; p?
Módosítva: 5 éve
0