Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia sürgős

Főoldal » Középiskola » Kémia
638
1.Melyek az atom jellemző adatai? Adott elem atomjai esetében melyik állandó melyik lehet változó?
2. Egy atom 13 protont és 14 neutront tarlatmaz melyik atomrol van szó?
3.Az oxigénnek 3 izotópja ismert a 16,17,18-as izopópok. Jelöld az izotópokat és állapitsd meg milyen és mennyi elem alkotja őket?
4.Mellyek a radioaktiv izotópok veszélyei? Mik a felhasználási módszerei?
5.Az alábbi megadtuk a proton és neutron számát Mekkora az elem tömegszáma? Mekkora az elektronok száma?
a.) 26p+ és 29n⁰
b.) 27p+ és 30n⁰
c.) 26p+ és 30n⁰
d.) 28p+ és 30n⁰

Válaszodat köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kémia #sürgős
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Készítem
1.Melyek az atom jellemző adatai? Adott elem atomjai esetében melyik állandó melyik lehet változó? Protonok száma állandó. Neutronok száma változhat (izotóp atomok) elektronok száma az atomban állandó.
2. Egy atom 13 protont és 14 neutront tartalmaz melyik atomról van szó? Alumíniumról
3.Az oxigénnek 3 izotópja ismert a 16,17,18-as izotópok. Jelöld az izotópokat és állapítsd meg milyen és mennyi elem alkotja őket? NEM ELEMI RÉSZECSKE?
16-os izotóp : 8 proton, 8 neutron, 8 elektron
17-os izotóp : 8 proton, 9 neutron, 8 elektron
18-os izotóp : 8 proton, 10 neutron, 8 elektron
4.Mellyek a radioaktív izotópok veszélyei? A radioaktív izotópok sugárzó anyagok, rákot okoznak.
Mik a felhasználási módszerei? Kontraszt anyagoknál a PET-CT-nél, daganatok, elzáródások kimutatására.
5.Az alábbi megadtuk a proton és neutron számát Mekkora az elem tömegszáma? Mekkora az elektronok száma?
a.) 26p+ és 29n⁰ Tömegszám= 26+29=55
b.) 27p+ és 30n⁰ Tömegszám=57
c.) 26p+ és 30n⁰ Tömegszám=56
d.) 28p+ és 30n⁰ Tömegszám=58
EZT A VIDEÓMAT ÉRDEMES MEGNÉZNED:
https://www.youtube.com/watch?v=V8BAEWpPAPU&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH
:)
Módosítva: 5 éve
1