Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
6. Autóúton 90 km/h sebességgel halad egy autó. Mekkora úton, mennyi idő alatt éri utol az autó mögött 1 km-ről 120 km/h sebességgel közeledő motoros rendőr?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

120 km/h - 90 km/h = 30 km/h sebesség többlettel az 1 km hátrányt 1 km : 30 km/h = 1/30 h alatt dolgozza le, és ezalatt a rendőr s = v · t = 120 km/h · 1/30 h = 4 km utat tesz meg.
0