Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy paralelogramma átlói 46 cm és 54 cm hosszúak. Az átlók hajlásszöge 62,4°, mekkora a paralelogramma területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
4146
főleg azt nem tudom, hogy az átlók hajlásszöge hol lenne, ha esetleg egy rajzot tudnátok csatolni a megoldáshoz, azt megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria, szögfüggvények, paralelogramma, geometria, hajlásszög, területszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Nekiálltam
0

T = (46/2 cm · 56/2 cm · sin 62,4⁰)/2 ·2 + (46/2 cm · 56/2 cm · sin 117,6⁰)/2 ·2 =
= 550,3324 cm² + 550,3324 cm² =1100,6648 cm² (a 4 db háromszög területe)
Módosítva: 5 éve
2

Csatoltam képet.
0

Az ábra csatolva
Remélem, a behelyettesítés nem okoz gondot. :-)
Egyébként: két egyenes hajlásszögén a 0°≤ α <90° tartományba eső szöget értjük.
Módosítva: 5 éve
0

T=(egyik átló•másik átló•sin átlók hajlásszöge):2
0