Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Racionális számok, irracionális számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2065
Írjuk fel 2 egész szám hányadosaként a következő tizedes törteket:
Tudom- hogy ez egy egyszerű feladat, de azokat, amikben pont is van, azokat nem tudom, hogy hogyan kellene felírni:
Pl. 2,5 (az 5-ös felett pont van)
4,17 (1-es és 7-es felett pont)
0,764 (7-es 4-es felett pont)
0,764 (4-es felett pont)
0,764 (6-os 4-es felett pont)
3,1534 (1-es 4-es felett pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

4 17/99 = 413/99;
764/999;
76/100 + 4/900 = (76 · 9 + 4)/900 = 688/900 = 172/225;
7/10 + 64/990 = (7 · 99 + 64)/990 = 757/990;
3 1534/9999 = 31531/9999
Módosítva: 5 éve
2