Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör sugara

Főoldal » Középiskola » Matematika
1238
Milyen távol van a 5cm sugarú kör középpontjától az a húr, amelynek hossza 8cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

5² = (8 : 2)² + x²
25 = 16 + x² /-16
x² = 9 /gyökvonás
x = 3 cm-re van a kör középpontjától a 8 cm hosszú húr.
0