Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dobókocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Van 2 dobókocka,és mindkettővel dobunk
1/összeadjuk a dobozt számokat
2/ hányszor kapunk páros szorzatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet. Két kockával hatszor hat, azaz 36 számpárt tudunk dobni. (Hat elem másodosztályú ismétléses variációja). A kapott párok összeadása esetén
Páros+páros=páros
Páratlan + páratlan=páros
Páratlan + páros = páratlan
Páros + páratlan = páratlan
Ráadásul 3 páros és 3 páratlan elemem van, tehát az esetek felében 18 alkalommal fordulhat elő páros összeg. (a képen citromsárga)
Szorzásnál páratlan szám páratlan szorozva páratlannal, azaz 3-szor 3=9 esetben lesz páratlan az eredményünk, ez 9 esetet jelent. A páros szorzatok pedig 36-9=27 esetben lesznek. (a képen pink színnel) :)
Módosítva: 5 éve
0