Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - lítium

Főoldal » Általános iskola » Kémia
510
Ha tudtok, kérlek segítsetek!

Hány gramm oxigén szükséges 3,5 gramm lítium elégetéséhez!

Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4 `Li` + `O_2` = 2 `Li_2O`

`A_(Li)` = 7 `g/(mol)`

`M_(O_2)` = 32 `g/(mol)`

4 mol lítium elégetéséhez szükséges 1 mol oxigén

`4*7=28` g lítium elégetéséhez szükséges 32 g oxigén

3,5 g lítium elégetéséhez szükséges `3.5/28*32` = `color(red)("4 g oxigén")`
1