Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke holnapra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Tudna valaki segíteni a K8-cas feladatban? Holnapra kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felírható egyenlet:

x + (x+6) + 5 = 27

2x + 11 = 27

2x = 16

x = 8

8 fő látogatta csak a közlekedéstörténetit; 8+6=14 fő látogatta csak az iparművészetit; (5 fő mindkettőt).

8+5 = 13 fő látogatta a közlekedéstörténetit.

14+5 = 19 fő látogatta az iparművészetit.
0