Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség,moláris tömeg

Főoldal » Középiskola » Kémia
2509
0,5 mol O2(oxigén molekula) hány gramm és hány molekulát tartalmaz?
85 gramm NH3 hány mol és hány molekulát tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Moláristömeg, anyagmennyiségek
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol `O_2` az 32 gramm; tartalmaz `6*10^(23)` db molekulát

0,5 mol `O_2` az `32/2` = 16 gramm; tartalmaz `(6*10^(23))/2` = `3*10^(23)` db molekulát.

1 mol `NH_3` az 17 g

85 g `NH_3` az `85/17` = 5 mol, tartalmaz `5*6*10^(23)` = `30*10^(23)` = `3*10^(24)` db molekulát.
0