Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
743
A nap másodpercenként 4 millió tonna tömeget veszít az elektromágneses sugárzás miatt. A nap teljesítménye kb. 3,86*10'26W.
Igazoljuk számítással.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Deltam` = `4*10^9` kg

c = `3*10^8` `m/s`

`DeltaE` = `Deltam*c^2` = `4*10^9*(3*10^8)^2` = `3.6*10^(26)` J

P = `E/t` = `(3.6*10^(26))/1` = `3.6*10^(26)` W
0