Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Helloo, elore is koszonom, ha valaki megoldja
Definiálja a következő kifejezéseket : az ítélet logikai értéke, az ítélet tagadása, műveletek ítéletekkel.
Definiálja az összetett ítéletek tagadását ( konjukció tagadása, diszjunkció tagadása ).
Ismereteit a következő ítéleteken is bemutathatja:
• Létezik legalább egy egyenlőszárú háromszög, amelynek két derékszöge van.
• Minden másodfokú egyenletnek legfeljebb két valós gyöke van.
• Minden két valós számra x1,x2érvényes, ha x1 < x2akkorf(x1) < f(x2)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Erről csináltam videót! :D
https://www.youtube.com/watch?v=rI2uF_UU9tQ&list=PLwXxAxAEOlGiC9eu7b24OgVZbMxKWom3C&index=4

Létezik legalább egy egyenlőszárú háromszög, amelynek két derékszöge van. HAMIS
• Minden másodfokú egyenletnek legfeljebb két valós gyöke van. IGAZ
• Minden két valós számra x1,x2érvényes, ha x1 < x2akkorf(x1) < f(x2) HAMIS
Módosítva: 5 éve
0