Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani a d, (gyöktelenítéses) feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
= `root()(41)-cancel(root()(5))+root()(41)+cancel(root()(5))-2*root()(ubrace(root()((41)+(root()(5))*(root()(41)-root()(5))))_(root()(41)^2-root()(5^2)))` = `2*(root()(41)-root()(41-5))` = `2*(root()(41)-6)`


`ubrace(root()(72))_(root()(36*2))-ubrace(root()(32))_(root()(16*2))-ubrace(root()(8))_(root()(4*2))` = `6*root()(2)-4*root()(2)-2*root()(2)` = `(6-4-2)*root()(2)` = `0*root()(2)` = 0
0

Köszönöm!
0