Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. osztály halmazok.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1670
Legyen u={1,2,3,4,5,6,7}, A={2,4,6,7}, B={1,3,5,6,7} adjuk meg a következő halmazokat és ábrázoljuk Venn-diagrammal. (nem értem) 1. A (felette egy vonal), 2. B (felette egy vonal), 3. A (alul félkör) U, A/ (csak másik fele) B
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, kombinatorika, Gimnázium, halmazok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, `bar(A)` : A halmaz komplementere, ami az A halmazban nincs benne: {1, 3, 5}

2, `bar(B)` : B halmaz komplementere, ami a B halmazban nincs benne: {2, 4}

3, `A cup B`: A-van vagy B-ben benne van (vagyis az összes elem) : {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7}

4, `A cap B`: A-ban vagy B-ben benne van: (metszet, közös rész): {6, 7}

5, `A \ B`: A-ban benne van, de B-ben nincs: {2, 4}
0