Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Egy állatmenhelyen 25 állat van 18 kutya és 7 macska. Hányféleképpen tudok 5 állatot kiválasztani közülük úgy,
A.) hogy ne legyen köztük macska
B.) 2 macska legyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
1

A) feladat
18 alatt az 5 = 18! : (5! · 13!) = (18 · 17 · 16 · 15 · 14) : (5 · 4 · 3 · 2 · 1) = 8568 féleképpen
Módosítva: 5 éve
0

B) feladat
(18 alatt a 3) · (7 alatt a 2) = (18! : (3! · 15!) · (7! : (2! · 5!)) =
= ((18 · 17 · 16) : (3 · 2 · 1)) · ((7 · 6) : (2 · 1)) = 816 · 21 = 17136 féleképpen
1