Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?????SOSSSSS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
820
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOOOSSSSSS
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

1,

Ezt azért jó lett volna egyben látni, mert így részletekbe elég kinlódás megoldani.

a,

x = `80/16*2` = `color(red)(10)`

b,

`color(red)(16)` `g/(mol)`

n = `color(red)(5)` mol `CH_4`

...1 mol metán `color(red)("2 mol")` oxigénnel...

... anyagmennyisége `color(red)(10)` mol.


A 32 g metános feladat:

x = `32/16*(18*10^(23))` = `color(red)(36*10^(23))` molekula keletkezik

Számítsuk ki.....amely `color(red)(16)` `g/(mol)`.

n = `color(red)(2)` mol `CH_4`

...összesen `color(red)(3)` mol molekula...

5.kép

...1 mol metán `color(red)(2 mol)` oxigénnel

...anyagmennyisége `color(red)(10)` mol ....

Tehát 80 g metán elégetéséhez `color(red)(10)` mol oxigén szükséges.

6. kép

összesen `color(red)(3)` mol molekula....

tehát `color(red)(6)` mol molekula...

N= `color(red)(6*6*10^(23))` = `color(red)(36*10^(23))`

32 g metán elégetésekor összesen `color(red)(36*10^(23))` szén-dioxid és vízmolekula keletkezik.
0