Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
329
Sziasztok tud valaki segíteni a 8 kémiába?
Ez a feladat
640g kén égése
1.Hány gramm kéndioxid keletkezik?

2.hány hány mol kéndioxid keletkezik?

3.hány részecske van benne?

Aki tud segítsen én is fogok

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémia,gyorsan, köszönöm!
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`S + O_2` = `SO_2`

`A_S` = 32 `g/(mol)`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

640 g kén az `640/32` = 20 mol

1,

Keletkezik 20 mol kén-dioxid, ami `20*64` = 1280 g

2, 20 mol kén-dioxid keletkezik.

3, 20 mol kén-dioxid az `20*6*10^(23)` = `1.2*10^(25)` mol részecske.
2