Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Az iskola 50 diákjából 44 diák oldotta legalább az egyik olimpiászt a kettő közül (fizikai, matematikai). A matematika olimpiászt 19 – en nemoldottákés 39 diák éppen egy olimpiásztoldott. Hány diák oldotta a
a. Matematika olimpiászt,
b. fizikaolimpiászt,
c. mind a kettőt?
sziasztok, nagyon hálás lennék, ha valaki megcsinálná
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Egyiket sem oldotta 50-44=6 diák, csak a fizikát 19-6=13 diák oldotta és csak matematika olimpiászt 39-13=26 diák oldotta meg, így mind a két olimpiászt 44-13-26=5 diákoldotta meg (c feladat). Matematikai olimpiászt 26+5=31-en oldották meg (a feladat). Fizika olimpiászt 13+5=18-an oldották meg (b feladat).

A) 31
B) 18
C) 5
0