Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bin. egyutthato

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
10 elembol hany elemet lehet 45 féle képpen kiválasztani?
Hogy lehet az ilyen faktoriálisos egyenleteket megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2-t, mert 10 alatt a 2 = (10 · 9 ·... · 2 · 1):((8 · 7 ·... · 2 · 1) · (2 · 1)) = (10 · 9) : (2 · 1) = 45,
vagy 8-at, mert 10 alatt a 2 =10 alatt a 8 (10 = 2 + 8)
Módosítva: 5 éve
0

Attila azt is szeretné tudni, hogyan lehet megoldani
`((a),(x))=b` alakú egyenleteket, ahol `a, b in NN` és b
hozzátartozik `x mapsto ((a),(x))` binomiális együttható
függvény értékkészletéhez. Abban a speciális esetben,
ha a=10 és b=45 elfogadhatónak tűnik alkst heurisztikus
módszerével történő levezetése. Általánosabb esetben
(például b=44 vagy b=46) foglalkozni kellene az érintett függvény
kiterjesztési lehetőségeivel, ami sajnos a felsőbb matematika tárgyköre.
Módosítva: 5 éve
0