Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Számtani sorozat:
A3=10 S5=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem!
Az első tagot 10-2d-vel jelöld
A 2. tagot 10-d-vel
A 3. tag meg van adva 10
a 4. tag 10+d
az ötödik 10+2d
Ezért:
S3= 10-2d+10-d+10+10+d+10+2d= 50
Módosítva: 5 éve
0