Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (S.O.S.)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
Három termèszetes szám közül az első a második 2/5 rèsze a harmadik a második kètszerese.A három szám összege 176.Melyik ez a három szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Legyen a második természetes szám x, ekkor
1. 2/5 · x
2. x
3. 2 · x
Így 2/5 · x + x + 2 · x = (0,4 + 1 + 2) · x = 3,4 · x = 170 /:3,4
x = 50 a második szám
2/5 · x = 2/5 · 50 = 20 és 2 · x = 2 · 50 = 100 a másik két szám.
1