Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (SOS)

Főoldal » Középiskola » Matematika
4567
Hány mérkőzésre kerül sor hát csapat között, ha minden csapat minden csapattal pontosan egy meccset játszik?

Hány mérkőzés van a hat csapat között, ha a következőképpen zajlik a verseny?
A csapatokat először két darab hármas csoportba soroljuk, a csoportokon belül mindenki játszik mindenkivel. Ezután a két csoportelső játszik az első és a második helyért, a csoportmásodikok a harmadik és negyedik helyért, a csoport harmadikok az ötödik és hatodik helyért.
A választ előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1)feladat: 6·(6-1):2=15 mérkőzésre kerülsor, ha minden csapat minden csapattal
1-szer játszik

2)feladat: Mindegyik csoportban 3 meccs lesz, végül 3 db helyezés elődöntő meccs, így összesen 2 · 3 + 3 = 6 + 3 =9 mérkőzés van.
0