Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
520
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
8. feladat:

40-2x=8x /+2x
40 =8x /:8
5=x

1. feladat:

Csenge: 2x
Mátyás: x évesek

2x+x=42 /öv.
3x=42 /:3
x= 14

2. Feladat:

Gergő x éves
Dávid x+8

x+x+8= 34 /öv.
2x+8=34 /-8
2x= 26 /:2
x= 13
0