Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
832
Hány ötjegyű
a.) 2-vel
b.) 3-mal
c.) 4-gyel
osztható szám van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Összesen 9·10·10·10·10 = 90000 ötjegyű szám van és 90000 osztható 2-vel, 3-mal és 4-gyel is, így
a) 90000:2=45000 2-vel osztható
b) 90000:3=30000 3-mal osztható
c) 90000:4=22500 4-gyel osztható
ötjegyű szám van.
Módosítva: 5 éve
1