Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soros és párhuzamos kapcsolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
Sziasztok! Valaki segítene a képen látható feladatokban? Nem kérem a teljes megoldást, csak valaki rávezetne, hogy hogyan tudnám megoldani őket? Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1) feladat
I₁ = U : R₁ = 60 Volt : 25 Ohm = 4 Amper

2) feladat
Re = U : I
I₂ = U : R₂ = 50 V : 2 Ohm = 25 A
I = I₁ + I₂ ⇒I₁ = I - I₂
Re = (R₁·R₂) : (R₁+R₂)
U = U₁ = U₂ = 50 V
Kevés az adat.
Módosítva: 5 éve
0