Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki SOS segítsen a matekban!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Egyenlet rendszerek: 2 féle megoldásban kéne segíteni de úgy hogy valaki segítsen es magyarázza el kérlek.
Elsőfokú két ismeretlenes egyenletrendszerben és egyenlő együtthatók módszerével kell megcsinálnunk.
3x+8y=19
7x+6y=38
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

3x + 8y =19 ⇒ 7 szerese: (1) 21x + 56y = 133
7x +6y = 38 ⇒(-3) szorosa: (2) - 21x - 18y = - 114
(1) + (2) ⇒21x - 21x + 56y - 18y =133 - 114 /összevonás
38y = 19 /:38
y = 0,5
0