Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKÁSOOOK! Valaki segítsen kérlek!!!! :D

Főoldal » Középiskola » Fizika
467
Egy fémrúd relatív hosszváltozása 0,368% lesz 200 C hőmérséklet-emelkedés során.
Mekkora a fém anyagának lineáris hőtágulási tényezője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
0,368%=0,368:100=0,00368, így 1,00368 szorosan lesz a hossza 200 ⁰C hőmérséklet emelkedés során. A fém anyagának lineáris hőtágulási együtthatója 0,00368:200=0,0000184=1,84·10¯⁵.
1